1 min read Yaşam Afgan usulü buzdolabı: Toprak, saman ve su! Aylarca meyveler taptaze kalıyor 26 Ağustos 2024 Seher Alp0 Yüzyıllardır kullanılan bu geleneksel yöntem, modern saklama teknolojilerinden bağımsız olarak meyve ve sebzelerinizi uzun süre taze tutmanıza olanak tanır. Gereken malzemeler ise oldukça basit:Biraz toprak, biraz saman ve su. Bu malzemelerle hazırlayacağınız özel kaplar sayesinde meyve ve sebzeleriniz doğal koşullarda korunacaktır. Topraktan elde edeceğiniz kaplar için öncelikle toprak, saman ve suyu karıştırarak hamur kıvamında bir karışım hazırlayın. Bu karışımı 3 gün boyunca kapalı bir ortamda dinlendirin. Dinlenen toprağı kase şeklinde şekillendirip, fırında belirli bir süre pişirin. Kapların iyice soğumasını bekleyin. Pişirme süreci, kapların dayanıklılığını artıracaktır. Soğuyan kapların içine taze meyve ve sebzelerinizi dikkatlice yerleştirin. Kapları birbirinin üzerine kapatın ve arada kalan boşlukları çamur ile sıvayın. Çamur, kapların hava geçirmesini engeller ve içindeki ürünlerin taze kalmasına yardımcı olur. Kapları tamamen kuruması için bir süre bekleyin. Bu doğal saklama yöntemi, ürünlerinizi yıllarca taze tutma kapasitesine sahiptir. Meyve ve sebzelerinizi sakladığınız kapların ağzını açarak, ihtiyacınız kadar ürünü rahatlıkla alabilirsiniz. Bu yöntem, hem doğal hem de etkili bir saklama çözümü sunar.
1 min read Yaşam Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışma jürisi belli oldu 11 Ekim 2024 Seher Alp0
5 mins read Yaşam 11 Ekim günlük burç yorumu: İkizler iyi vakit geçirecek ve Boğa burcu bazı zorluklarla karşılaşacak 11 Ekim 2024 Seher Alp0